Ryer­son SLC an Inspired Space for Students

December 3, 2015

Story

Ryer­son University’s Student Learn­ing Centre (SLC) is a student inspired space for study, work and the shar­ing of ideas. Situ­ated at the corner of Yonge and Gould Streets, the SLC boasts stun­ning archi­tec­ture and a sleek, modern design. Entro devel­oped a signage and wayfind­ing program to harmo­nize with the SLC’s over­all design aesthetic.

A series of super­graph­ics in vibrant colours enliven the stair­wells, taking their cue from the colours estab­lished on each floor. Mini­mal­ist signage comple­ments the building’s themed spaces and commu­ni­cates the Ryer­son brand through colour and typog­ra­phy. The main entrance is adorned with the RU logo, a neon inspired instal­la­tion that is a nod to the former, iconic Sam The Record Man sign. The neutral, flex­i­ble space at the SLC allows students to engage how they see fit, a funda­men­tal prin­ci­ple in the building’s creation.